Wat is ooracupunctuur?

Ooracupunctuur/ Auriculo therapie bestaat uit het behandelen van de reflexzones die zich op het oor bevinden. De grondlegger van oor acupunctuur is de Franse arts Dr. Paul Nogier. Hij hield zich bezig met Westerse geneeskunde, manuele geneeskunde en Chinese acupunctuur. “In het oor projecteert de hele mens” was zijn idee.

Bij ooracupunctuur prikkelt men met naaldjes, of bij acupressuur met bolletjes, bepaalde punten op de oorschelp. Deze punten zijn via het centrale zenuwstelsel reflexmatig verbonden met bepaalde delen van het lichaam. De prikkel leidt ter plekke tot een toename van het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Wilt u stoppen met roken?
Wilt u het zelf herstellend vermogen van het lichaam ondersteunen zodat de energie in uw lichaam gebalanceerd wordt?
Heb je last van oorsuizingen?

Dan is ooracupunctuur mogelijk iets jou!

Behandeling:

Tijdens een ooracupunctuur behandeling wordt gebruik gemaakt van dunne, steriele wegwerpnaaldjes van 0,20 mm dik en 15 mm lang. Dit wordt vaak gedaan tijdens een voetreflexbehandeling of massage. De naaldjes worden na ongeveer 20-30 minuten verwijderd. Doordat de naaldjes zo dun en buigzaam zijn is het prikken niet of nauwelijks pijnlijk.

Voor een intensievere behandeling kan er ook gebruik gemaakt worden van zeer kleine verblijfsnaaldjes. Deze naaldjes zijn 0,22 mm dik en 1,5 mm lang, ze worden oppervlakkig in de huid gezet en afgedekt door een klein pleistertje. Ze kunnen 1 tot 2 weken blijven zitten.

Bij kinderen of bij volwassenen met angst voor naalden maak ik gebruik van acupressuur door middel van het plaatsen van kleine magneetbolletjes, afgedekt door een klein pleistertje.

Acupressuur is een techniek waarbij dezelfde punten worden bewerkt als bij oor acupunctuur, maar dan met druk. Door middel van acupressuur kunnen dezelfde klachten behandeld worden als bij ooracupunctuur.

De bolletjes kunnen enkele dagen tot wel 2 weken blijven zitten in het oor, ze geven continue een lichte prikkel. Je kunt hierdoor thuis het oorreflexpunt ook gemakkelijk zelf stimuleren door er zachtjes op te drukken.

Tarieven

50 ,00

ca. 30 minuten