Intake

Tijdens het eerste bezoek aan de praktijk vindt er eerst een intakegesprek plaats en bespreken we uw hulpvraag. Dit begint met het stellen van gerichte vragen over de aandoening en de ziektegeschiedenis. Het voelen van de pols en het kijken naar de tong zijn belangrijke onderdelen bij het stellen van de diagnose. Ze geven een indruk van de algemene conditie, het energieniveau en de toestand van bepaalde interne organen. Hierna is vast te stellen waar de mogelijke oorzaak van de klacht ligt en wordt een behandelplan gemaakt dat ik met u doorspreek. De behandeling volgens dit plan vindt alleen plaats met uw uitdrukkelijke toestemming.

De periode tussen 2 behandelingen is wisselend, afhankelijk van de soort behandeling. In het begin wekelijks of om de week. Een klacht die je al jaren hebt, heeft echt een paar behandelingen nodig om weg te blijven. Gemiddeld heeft iemand 8/10 behandelingen nodig. De oorzaak van eenzelfde klacht kan totaal verschillend zijn. Bij een sportblessure geef ik een paar keer per week een behandeling. Mensen voelen zelf goed aan wanneer ze terug willen komen en of ze terug willen komen. Leren luisteren naar je lichaam wat goed voor je is.

Behandeling

De acupuncturist zal u vragen op het bed plaats te nemen en legt u uit wat zij gaat doen, wat u kunt verwachten. Tijdens de behandeling plaatst de acupuncturist de acupunctuur naaldjes en verwijdert deze na ongeveer dertig tot vijfenveertig minuten. Gedurende deze periode kunt u ontspannen blijven liggen of zitten. In de behandelkamer is een bel, waarmee u mij kunt roepen als u vragen heeft.

Afhankelijk van de klacht en de gekozen behandelmethode plaats ik dunne naalden op bepaalde acupunctuur-punten op het lichaam, de ledematen en/of het oor. De naalden blijven enige tijd staan en zorgen ervoor dat de energie beter door de meridianen gaat stromen. Acute klachten kunnen meestal sneller worden opgelost dan chronische klachten/aandoeningen. Uw privacy is uiteraard gewaarborgd conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Auriculotherapie pas ik toe bij bijvoorbeeld stoppen met roken, verslavingsproblematiek of bepaalde functionele problematiek en pijn. Naast acupunctuur met naalden maak ik soms ook gebruik van moxa tijdens de behandeling. Hierbij wordt een samengeperst kruid (Bijvoet) verhit. Soms wordt dit direct op de naald geplaatst en soms vlak boven de huid. Hierbij wordt het acupunctuurpunt of de meridiaanstroom in/onder de huid gestimuleerd, waardoor de energie beter gaat stromen en de doorbloeding sterk verbetert. Deze therapievorm wordt doorgaans als prettig ervaren vooral bij gebruik van de moxa-lamp.

Geen enkele behandeling is hetzelfde

Geen enkele behandeling is hetzelfde en elke behandeling zal specifiek op uw persoon, uw klacht, uw gevoeligheid en op uw vooruitgang (na een aantal behandelingen) worden aangepast. Zo ontvangt u de meest effectieve behandeling, omdat deze volledig op uzelf en op uw klacht aansluit. De eerste intake behandeling zal altijd worden gecombineerd met een eerste acupunctuurbehandeling. Hierdoor kunnen we direct al een begin maken met het verbeteren van uw klacht of probleem. U hoeft bij de behandeling overigens enkel de gebieden waar de naaldjes worden geplaatst van kleding te ontdoen.

Nazorg

Iedere behandeling evalueren we. U kunt hierbij altijd aangeven hoe u de behandeling ervaart, welke effecten u bemerkt en hoe uw algehele gesteldheid zich ontwikkelt. Afhankelijk van het type klacht kan na de behandelsessies op termijn nog een nabehandeling of controle nodig zijn. Dit besluiten we in overleg met u.

Reacties na behandeling

Elke behandeling heeft een ander doel en geeft verschillende reacties. Elke verandering, positief of negatief, is goed. Er wordt iets in beweging gebracht. Het doel van een behandeling is de klachten die iemand heeft verminderen en/of oplossen.

Een reactie van een acupunctuur/ massagebehandeling kan 48 uur duren. Naast verbetering van je klachten zie je vaak als reactie dat je urine donkerder is, meer transpiratie, puistjes of meer oorsmeer . Afvalstoffen zijn losgekomen en verlaten het lichaam. Klachten kunnen in eerste instantie verergeren, wat zich meestal binnen 1 tot 2 dagen herstelt. Wel een goed teken als dit gebeurt. Verder kun je veranderde gevoelens op allerlei gebied tegenkomen; blijheid, maar ook boosheid. U kunt meer gaan dromen, vooral na een gezichtsreflex behandeling.

Een reactie betekent dat het lichaam een nieuw balans zoekt. Iedereen reageert anders. Luister naar uw lichaam hoe het reageert. Drink voldoende vocht om de afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen, anders veroorzaken de afvalstoffen vermoeidheid of hoofdpijn. Je herstelt beter als je goed drinkt.

Bang dat je te heftig reageert? Of twijfel je of behandeling geen verergering zou geven? Geef dit aan, dan houd ik er extra rekening mee. Niemand is hetzelfde.

Ben jij toe aan verandering?

Annuleren afspraak

Indien u verhinderd bent vraag ik u vriendelijk om tenminste 24 uur van te voren de afspraak te annuleren, anders wordt de gereserveerde tijd 100%  in rekening gebracht!

Gespecialiseerd

Acupunctuur Heeze is aangesloten bij de BATC,

Belangen Associatie Therapeut en Consumenten.

Hierdoor kan afhankelijk van uw verzekering, een consult Acupunctuur geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Of een consult door uw zorgverzekeraar wordt vergoed, kunt u het beste zelf bij hen navragen. Wanneer op contact opneemt met u zorgverzekeraar, vermeldt dan dat het gaat om een natuurgeneeskundig consult door een therapeut aangesloten bij de BATC, en houdt daarbij de volgende gegevens bij de hand:

BATC beroeps registratie nummer: BR-02981

AGB zorgverlenerscode: 90-091574

AGB praktijkcode: 90-114669

Klacht en Tuchtrecht nr: KB 1901.2482