BATC | Energie de basis

Ik behandel vanuit de 5 natuurgeneeskundige principes:

  1. Basis van leven is energie
  2. De Psyche en het onbewust ziekmakende levenspatroon
  3. Prikkeloverdracht
  4. Drainage/ ontgifting
  5. Voeding

Deze principes zorgen dat je als geheel zo goed mogelijk in balans gebracht wordt. Omdat diverse aspecten elkaar beïnvloeden, kan het ene aspect niet helen, zonder dat de anderen geheeld worden.

De behandelmethoden die ik toepas als je in mijn praktijk komt, werken rechtstreeks op je lichaam en geest. Daardoor wordt je zo ontspannen, dat lichamelijke, emotionele, mentale en/of spirituele blokkades bewustgemaakt en losgelaten kunnen worden. Hierdoor ontstaat meer zelfvertrouwen, inzicht en intuïtie en een grotere fysieke en psychische gezondheid.

Energie

De basis van het leven is energie. Zonder energie is er geen mogelijkheid tot herstel. Het is daarom van belang om dat wat de energie blokkeert te herstellen zodat het zelf-genezend vermogen van het lichaam zijn werk kan doen. Als de energie niet meer stroomt in het lichaam kunnen we dat, na verloop van tijd, ervaren als lichamelijke klachten.

Maar we kunnen ook ervaren dat als we lichamelijke klachten hebben ons energie niveau laag is. Om de energie stromend te houden is het mede belangrijk dat de energiebanen en de vitale energiepunten is ons lichaam pijnvrij te houden. Dat kan onder andere door massage.

Prikkeloverdracht

Het goed functioneren van de prikkeloverdracht is van groot belang voor de communicatie in het lichaam. Het is essentieel hier aandacht aan te besteden.

Drainage

Het is onvermijdelijk dat er zowel op fysiek als emotioneel niveau in de loop van je leven een vorm van ballast ontstaat. Aandacht voor reinigen en ontgiften op alle niveaus is van groot belang voor je gezondheid. Met onder andere massage of healing worden er afvalstoffen ( toxines) in het lichaam losgemaakt. Deze verlaten het lichaam via de bloedsomloop en/of het lymfesysteem, via het hoofd, handen of voeten.

Meer water drinken helpt om de afvalstoffen beter en sneller af te voeren. Geneeskrachtige kruidenolie helpt het lichaam te reinigen en wordt tegelijkertijd gevoed. Pranayama (adem beheersing) helpt ook mee het lichaam te ontgiften.

Voeding

Zuivere en gezonde voeding speelt een belangrijke rol in de natuurgeneeskunde. Verkeerde voeding belast het lichaam, goede voeding versterkt het lichaam. Enige kennis over voeding is daarom voor iedereen die gezond wil leven van belang.

Vanuit de Ayurveda wordt voeding als een belangrijk en dagelijks medicijn beschouwd, zowel ter preventie, als ter genezing van allerlei aandoeningen. Er wordt veel aandacht besteed aan voedingsmiddelen die veel prana (levensenergie) bevatten. Volgens de Ayurveda ontstaat 90 procent van alle ziekten uit het niet goed functioneren van de darmen.

Psyche | Levenskunst

Inzicht of bewustzijn in onderliggende oorzaken van lichamelijke klachten en emotionele problemen. Meer bewustzijn hierover helpt je weer in je kracht te staan en oude overtuigingen en gedragspatronen los te laten. Door echt te gaan voelen en het beleven helpt je Bewustzijn te verruimen.

Gespecialiseerd

Acupunctuur Heeze is aangesloten bij de BATC,

Belangen Associatie Therapeut en Consumenten.

Hierdoor kan afhankelijk van uw verzekering, een consult Acupunctuur geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Of een consult door uw zorgverzekeraar wordt vergoed, kunt u het beste zelf bij hen navragen. Wanneer op contact opneemt met u zorgverzekeraar, vermeldt dan dat het gaat om een natuurgeneeskundig consult door een therapeut aangesloten bij de BATC, en houdt daarbij de volgende gegevens bij de hand:

BATC beroeps registratie nummer: BR-02981

AGB zorgverlenerscode: 90-091574

AGB praktijkcode: 90-114669

Klacht en Tuchtrecht nr: KB 1901.2482