Cupping

Cupping is een eeuwenoude therapie en een belangrijk onderdeel van de TCCM. Het is een techniek om spierspanning te verminderen en afvalstoffen te verwijderen die zich in het lichaam hebben opgehoopt. De cellen in het lichaam nemen zuurstof op en geven koolstofdioxide af. Wanneer de spieren te veel aangespannen zijn worden de cellen en weefsels niet voldoende gevoed, maar worden ook de afvalstoffen niet voldoende afgevoerd. Wanneer de afvalstoffen zich ophopen ontstaan blokkades die pijn en ongemak kunnen geven. Fysieke pijn is volgens de TCCM altijd een signaal van een blokkade in het lichaam.

Techniek achter cupping

Er worden ‘kopjes’ op de huid van de rug geplaatst en die worden vacuüm getrokken. Als de cups net geplaatst zijn, kan dit even pijnlijk zijn. Het is goed om zoveel mogelijk te ontspannen tijdens de behandeling. Meestal verdwijnt het pijnlijk gevoel na een paar minuten omdat er endorfine vrijkomt. De cups blijven gemiddeld niet langer dan tien minuten staan.

Met het gebruik van de cupping techniek, oftewel vacuümtherapie, haal ik de blokkades en afvalstoffen vanuit de diepe weefsels en spieren naar de oppervlakte van je huid. Zo kan je lichaam de afvalstoffen makkelijker uit het lichaam verwijderen. Door de bloedcirculatie die onder de huid plaatsvindt en via de poriën. Afhankelijk van de hoeveelheid blokkades in het lichaam kan de huid kleuren van roze (weinig blokkades), naar rood, paars of zelfs zwart (meer blokkades).

Dit geeft mij als therapeut ook veel informatie die ik mee neem in de diagnostiek en verdere behandeling. Deze verkleuring trekt na enkele dagen weg, kan 2 tot 7 dagen duren). Een ander voordeel van cupping is de stimulans van het immuunsysteem: doordat er kleine bloeduitstortingen ontstaan, komen de witte bloedcellen en ontstekingsremmende stoffen in actie en kan bijvoorbeeld een verkoudheid afgewend worden of sneller overgaan.

Effecten van cupping

  • Stimuleert de doorbloeding
  • Verdrijft blokkades
  • Verwijdert afvalstoffen
  • Activeert het immuunsysteem
  • Masseert het bindweefsel
  • Vergroot de ontspanning en afgifte van endorfine

Belangrijk: drink na de behandeling extra (warm) water om de afvalstoffen zo snel mogelijk uit het lichaam te verwijderen.

Ik gebruik de volgende cupping technieken: cupping (masseren met cups), stationary cupping, bio-magnetic cupping en wet cupping (met bloed).

Afhankelijk van de aard van de klacht en in overleg met de client.

Tarieven

65 ,00

Cupping

ca. 45 minuten 

65 ,00

Cupping (cellulite)

met bindweefsel massage

ca. 45 minuten

225 ,00

Cupping (cellulite)

met bindweefsel massage

in kuurverband van 4 keer

Gespecialiseerd

Acupunctuur Heeze is aangesloten bij de BATC,

Belangen Associatie Therapeut en Consumenten.

Hierdoor kan afhankelijk van uw verzekering, een consult Acupunctuur geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Of een consult door uw zorgverzekeraar wordt vergoed, kunt u het beste zelf bij hen navragen. Wanneer op contact opneemt met u zorgverzekeraar, vermeldt dan dat het gaat om een natuurgeneeskundig consult door een therapeut aangesloten bij de BATC, en houdt daarbij de volgende gegevens bij de hand:

BATC beroeps registratie nummer: BR-02981

AGB zorgverlenerscode: 90-091574

AGB praktijkcode: 90-114669

Klacht en Tuchtrecht nr: KB 1901.2482