Chinese massagetechniek

Tuina (spreek uit: twiena) is een Chinese massagetechniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCCM), die al zo’n 2200 jaar wordt beoefend. De therapeut masseert door te duwen, kloppen en knijpen met vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen.

Net als bij de Japanse variant shiatsu gaat het bij tuina om het oplossen van blokkades in het weefsel. De therapeut oefent druk uit op de meridianen (jing luo) en op specifieke punten, waardoor de qi en het bloed weer vrij en gelijkmatig door het lichaam kunnen stromen

Op die manier stimuleert tuina het zelf herstellend vermogen van het lichaam, waardoor de behandeling zowel preventief als genezend is.

Hoe ziet een tuina-behandeling eruit?

De behandeling is een combinatie van fysieke manipulatietechnieken – Chinese therapeutische massage en acupressuur – en manipulatie van de acupunctuurpunten.

Tuina-massage werkt diep door in het spierweefsel, botten en pezen maar ook in het zenuwstelsel. Het vergroot je veerkracht en weerstand, geeft je flexibiliteit en laat spanning en vermoeidheid verdwijnen.

Tuina helpt ontspannen, maar kan ook verlichting geven bij diverse fysieke en emotionele klachten, zoals migraine, chronische pijn, spierspanningen, fibromyalgie, spier- en zenuwpijnen, rug- en nekklachten, slechte doorbloeding, spijsverteringsproblemen, stress en gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose.

Contra-indicatie:

  • Hoge koorts
  • Zware infecties en/of zweren
  • Trombose en aderontstekingen
  • Na recente botoperatie of botbreuken
  • Besmettelijke ziektes
  • Serieuze huidproblemen
  • Open wonden
  • Zware depressie

Let op: tuina mag je niet ondergaan als er sprake is van botbreuken, open wonden en laesies (zoals dwarslaesie).

Tarieven

65 ,00

Tuina massage

ca. 55 minuten 

45 ,00

Tuina kinderen (jonger dan 13 jaar)

ca. 30 minuten

65 ,00

Tuina baby’s en kinderen tot 6 jaar

ca. 45 minuten

Gespecialiseerd

Acupunctuur Heeze is aangesloten bij de BATC,

Belangen Associatie Therapeut en Consumenten.

Hierdoor kan afhankelijk van uw verzekering, een consult Acupunctuur geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Of een consult door uw zorgverzekeraar wordt vergoed, kunt u het beste zelf bij hen navragen. Wanneer op contact opneemt met u zorgverzekeraar, vermeldt dan dat het gaat om een natuurgeneeskundig consult door een therapeut aangesloten bij de BATC, en houdt daarbij de volgende gegevens bij de hand:

BATC beroeps registratie nummer: BR-02981

AGB zorgverlenerscode: 90-091574

AGB praktijkcode: 90-114669

Klacht en Tuchtrecht nr: KB 1901.2482