Wat is Cellulite?

Cellulite ook wel “sinaasappelhuid”genoemd, ontstaat door verschillende oorzaken. Zo zijn erfelijkheid, een hoog vetpercentage, weinig beweging en een eenzijdig en ongezond eetpatroon de belangrijkste oorzaken. Het gevolg is dat er onder de huid putjes en bobbeltjes in dit huidgebied voorkomen.

Cellulite kun je namelijk niet verminderen met een smeerseltje. Het is namelijk een ‘probleem’ van bloedcirculatie in het bindweefsel, dat ónder de huid ligt.

Om die reden werkt cupping wél bij cellulite. Met cupping kun je namelijk het bindweefsel van de huid van bijvoorbeeld je benen aanpakken door de doorbloeding te stimuleren.

Cupping bij cellulite

Cellulite ontstaat doordat het bindweefsel onder je huid te veel vetcellen bevat. Onder andere om die reden zien we dat cellulite vooral bij vrouwen voorkomt; zij hebben meer vetweefsel dan mannen.

Ook het hormoon oestrogeen maakt de kans op het ontwikkelen van een sinaasappelhuid groter. Daar hebben vrouwen veel meer van dan mannen!

Cellulite is vooral zichtbaar op lichaamsdelen (met relatief veel vet) zoals de benen, billen en bovenarmen.

Cellulite ontstaat meestal door een slechte bloedcirculatie, maar met cupping kun je dat verbeteren. Je krijgt een zachtere, stevigere huid voor terug.

Wees gewaarschuwd: de eerste keren dat je de cups gebruikt kun je er blauwe plekken aan overhouden, die wel wat weg hebben van zuigzoenen. Ook kan het cuppen in het begin wat onprettig en heftig aanvoelen. Hoe vaker je een cupping laat doen, hoe prettiger en zelfs ontspannender het wordt.

Het is ook heel goed om het juist thuis bij te houden.

Eenmaal verminderd/weg is helaas niet weg, je moet er wel onderhoud voor doen. En juist voeding speelt daar ook een hele belangrijke rol in!

Tarieven

65 ,00

Cupping

ca. 45 minuten 

75 ,00

Cupping (cellulite)

met bindweefselmassage

ca. 45 minuten

265 ,00

Cupping (cellulite)

met bindweefselmassage

in kuur verband van 4 keer

Gespecialiseerd

Acupunctuur Heeze is aangesloten bij de BATC,

Belangen Associatie Therapeut en Consumenten.

Hierdoor kan afhankelijk van uw verzekering, een consult Acupunctuur geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Of een consult door uw zorgverzekeraar wordt vergoed, kunt u het beste zelf bij hen navragen. Wanneer op contact opneemt met u zorgverzekeraar, vermeldt dan dat het gaat om een natuurgeneeskundig consult door een therapeut aangesloten bij de BATC, en houdt daarbij de volgende gegevens bij de hand:

BATC beroeps registratie nummer: BR-02981

AGB zorgverlenerscode: 90-091574

AGB praktijkcode: 90-114669

Klacht en Tuchtrecht nr: KB 1901.2482